OM HALO

 

HALO er styrke, præcision og funktionalitet – skræddersyet til den målbevidste atlet, der ikke ser træning som en hobby, men en livsstil. Det dedikerede sportsmenneske, der sætter høj krav til sig selv og har en sand passion for at være aktiv.

 

HALO HISTORIE

Det hele startede i 1981, da grundlæggeren Helge Petersen hang i en faldskærm mellem himmel og jord og funderede over, hvorfor hans tøj var vådt, mens faldskærmen var knastør.

Med en baggrund i Jægerkorpset og mange års erfaring som løber brugte Helge faldskærmen til at skabe et innovativt sortiment af funktionelle styles med fokus på detaljer og komfort. På det tidspunkt udmærkede Jægerkorpset sig ved at hoppe ud fra store højder med lav åbning. Tre årtier senere er HALO en hyldest til grundlæggeren og Newlines historie.

HALO bringer funktionalitet og urban æstetik til næste niveau – stærkt inspireret af det danske Jægerkorps.


 

HALO DNA

HALOs DNA har dybe rødder i Jægerkorpset og den urbane æstetik. Silhuetterne er maskuline, minimalistiske og målrettet skandinaviske firstmovers, der dyrker det enkelte og det multifunktionalitet.

HALO byder på innovativt design i høj kvalitet med stærk inspiration fra Jægerkorpset. Designet er tidløst, robust og aktuelt sæson efter sæson. HALO er skabt til passionerede og selvsikre individer for hvem træning er en dedikeret og holistisk livsstil. At iføre sig HALO er et bevidst valg og frem for alt et personligt statement.

 

HALO DESIGN

FUNKTIONALITET

Alle HALO styles er altid designet med funktionalitet for øje.

KOMFORT

Komfort er alfa og omega og ses på tværs af On duty, Off duty og Women’s Specific silhuetterne.

HOLDBARHED

HALO styles er designet og fremstillet til at holde sæson efter sæson.

DEN MILITÆRE ARV

De stærke rødder i det danske Jægerkorps ses tydeligt i hvert eneste HALO style.

DANSK DESIGN

Skandinavisk minimalisme, iøjnefaldende militærreferencer og en tydelig inspiration fra Jægerkorpset er gennemgående for produktionen af samtlige designs.

Faldskærmsudspring fra stor højde, hvor man først sent åbner sin faldskærm, er en metode millitæret bruger til at levere militærpersonel, militærudstyr og andre forsyninger fra et transportfly i stor højde med faldskærmsudspring i frit fald. Der anvendes to teknikker: HALO – high altitude, low opening (stor højde, sen åbning) og HAHO – high altitude, high opening (stor højde, tidlig åbning). I HALO teknikken åbner faldskærmsudspringeren sin faldskærm i lav højde efter et stykke tid med frit fald. 

 

 

223

På Air Force Base Aalborg pakkes faldskærmene af den ansvarshavende rigger; en person, som besidder en ekstremt betydningsfuld og prestigefyldt stilling. Riggerens værksted er placeret i bygning 223 på flyvestationen, området hvor soldaterne trænes op til at udføre luftmissioner for de bevæbnede styrker.

Tallet 223 ses på udvalgte styles – eksempelvis på den ikoniske HALO bomberjakke.

En riggermester er en person, som er oplært i og autoriseret til at pakke, vedligeholde eller reparere faldskærme. En rigger skal have en indgående viden om tekstiler, materiel, remme, reguleringsmekanismer, syning, pakning og andre aspekter i forbindelse med fremstilling, pakning, reparation og vedligeholdelse af faldskærme.

 

ATW

Bogstaverne ATW er printet på skuldre og lægge på flere styles i adskillige HALO kollektioner. ATW står for Aalborg Tactical Wing, der er navnet på bygningen på Flyvestation Aalborg, hvor specialstyrkernes faldskærmene repareres og godkendes. Faldskærmene er lavet af nylon, og alle ATW styles er tech-wear udført i syntetiske, dry-fit materialer.

For at blive optaget i de danske specialstyrker skal man have et ekstremt godt helbred og en exceptionel selvdisciplin, selvtillid og en evne til at fungere under ekstreme forhold. Korpset kræver også, at man har en høj moral, er selvkritisk og udholdende, og har avancerede samarbejdsevner.

 

FUT

FUT er en militær forkortelse, som står for Physical Education and Training (Fysisk Uddannelse og Træning) – det originale træningsprogram, som mange soldater har gennemtrænet gang på gang i militæret.

Soldaternes arbejde er både hårdt og krævende: tungt materiel og mange lange missioner i udfordrende terræn kræver et godt helbred og en god fysik. Øvelser, der gentages til perfektion og optimalt udstyr er yderst vigtigt i militæret.

FUT er off-duty træningsudstyr i bløde bomuldsmaterialer med tydelige referencer til træningsæstetikken fra det originale træningsprogram. Alle styles har en optimal pasform og matcher godt med HALO tech-wear (ATW).

Specialoperationsstyrkerne er den militære elite og denne er derfor ekstremt selektiv, ligesom konkurrencen om optagelse er hård. Det er enormt krævende, både mentalt og fysisk, at deltage i selektionsforløbet og blive elitesoldat. Kun omkring 10% klarer sig igennem og bliver fuldgyldige medlemmer af korpset.